vineri, 9 ianuarie 2009

Poftele...vai...poftele

Intru in magazin. 4 clienti in fata mea, 2 doamne din spital intrucat sunt in pijama, 1 betiv si un copil. Tanti vanzatoare ma vede ca intru, se uita la mine respectuos si cu caldura si inclina putin capul de "buna seara". Mereu m-a salutat asa inca din prima zi din care ne-am mutat in zona asta si mai fac mici cumparaturi de la magazinul ei; magazinul chiar din fata spitalului, are si terasa in spate -- poti sa bei o cafea cu 1 leu si vodca cu 2lei! Intro seara a certat niste betivi ca stateau in fata si eu nu puteam intra.Stie ca mereu ii cumpar bomboane si ciocolata lui Paul--copilul din fata blocului.
Imi dau seama ca am de asteptat asa ca iau o punca de chipsuri--mmm aroma noua:ciuperci cu smantana!Trebuie sa fie bun.Iau cea mai mare punga.Si marimea la punga e alta...foarte mare. Ma intind pe raft, o iau de acolo -- 6.5 lei. In timp ce rontai ma holbez la rafturi si aud fara sa vreau ce cumpara cei din fata mea; biscuiti, eugenii, 3 in 1 -- nimicuri. Ba uite si ceva serios "o suta de jinars" , spus tare si raspicat! Gandurile perverse din mintea mea ma fac sa vreau si eu.
Tanti vine in dreptul meu: -La multi ani! Ce mai faceti? - La multi ani! Bine multumesc! -La ce va uitati?Cu ce sa va servesc? si dupa ce am terminat comanda s-a terminat tot - Imi aratati va rog conservele alea? si arat cu o pofta nebuna catre o conserva "carne de porc in suc propriu" (4 lei--300gr) si spre "carne de pui presata" (3.5 lei--320gr). Am simtit privirea ei...nu pot descrie.Ca si cum as fi facut ceva extrem de grav, ca si cum as fi dezamagit-o, singurul ei client de la care nu se astepta niciodata la asa ceva. Ma simt obligat la a explica un gest atat de pervers: --Am fost aici la spalatorie la colt sa imi spal masina si am vazut cum 2 baieti de acolo mancau ceva conserve si cu ceapa si...credeti-ma ca asa pofta mi-au facut de vreau sa mananc neeaparat! --Dar stiti ca sunt mai chimice decat parizerul?! --Stiu tanti dar asa pofta mi-au facut baietii aia de nu mai pot!! -- Pai stati asa ca nu d'astea mananca baietii de la spalatorie! Si imi da o alta conserva, tot porc in sos propriu dar 430gr la 4 lei. O iau repede din mana ei cu pofta! -Va rog sa imi dati totusi si pe cea de pui...si...si 2 de ton in ulei.
In timp ce plateam, imi facea cu ochiul un parizer atat de roz si de chimic. Era taiat si rozul ala...mi-a fost rusine sa-i cer si parizer.
Am ajuns in casa, am mancat pe nerasuflate. Atat de bun! Sau imi era mie foame si pofta a amplificat gustul? Sotiei ii este frica ca am innebunit...
Ma duc sa imi iau parizer.

2 comentarii:

Vlad Florea spunea...

S-a terminat tot...E clar, rup rafturile in Carrefour dupa o conserva din aia chinezeasca cu cheita, pe care scrie " Conserva Sunca" pe o eticheta lipita. De fapt e cu pisici, cai, caini morti, dar vorba ta cand e vorba de pofta...misto gagica cu "imi plac barbatii"... mai dura decat curvette.

Anonim spunea...

asta cu poftele e ca ala cu generatia...ddd