vineri, 19 decembrie 2008

Cine vrei? Cine crezi ca va fi?

Toate privirele sunt indreptate in aceste zile catre Guvern, formarea guvernului, certurile de acolo etc. Aproape de loc la nivel national si extrem de rar la nivel local se trateaza in presa subiectul "Cine va fi primar in Cluj Napoca". Nu stiu daca mi se pare doar mie dar Cluj Napoca va deveni din nou o miza nationala in vederea alegerilor europarlamentare si prezidentiale. Dl Basescu e constient ca victoria sa in alegeri se datoreaza in mare parte victoriei Dlui Boc la Cluj. Aceasta situatie, cred eu, se va repeta.

Miza primarului Municipiului Cluj Napoca va depasi cu mult interesul cetatenilor si va deveni o miza nationala. Atat PSD cat si PNL dar mai ales PD-L nu isi permit sa piarda Clujul. Daca pentru PNL ar fi o relansare, pentru PD-L ar fi o confirmare in timp ce pentru PSD ar fi un castig. Pica din start interesul cetatenilor clujeni. Din punctul meu de vedere prefer aproape pe oricine(din PD-L sau PSD) mai putin PNL. Daca ar iesi un primar PNL, Cluj Napoca ar deveni din nou un oras inchis ca in mandatele lui Funar. Cu siguranta nu ar veni multi bani de la centru! PD-L ar confirma si cu siguranta ar aduce in Cluj cele mai multe resurse.

Pentru PSD ar fi un castig enorm! Desi sunt convins ca in ciuda aliantei se va spune ceva de genul cum ca abia dupa plecarea lui Boc, PSD e capabil sa dea un primar in Cluj.In acelasi timp, din punctul meu de vedere PSD Cluj nu are oameni capabili in primul esalon...Lapusan e o papusa simpatica, Dimitriu nu e sustinut de centru...Insa PSD Cluj are niste oameni de o greutate fantastica care au preferat sa se lase mai la fund. Ioan Rus si Vasile Dancu--si intreg polul de la Cluj care candva dictau politica PSD nu numai in Transilvania ci si la centru.

Va fi o batalie frumoasa din care, sper sa castige cetateanul Clujean. Cu cat fiecare partid isi va arunca in aceasta lupta cel mai bun luptator, cu atat mai mult va avea de castigat Clujul.

Tu cine crezi ca va fi primar al clujului? Dar cine ai vrea sa fie primar al clujului? Doua intrebari diferite...sondajul e in dreapta paginii.

Niciun comentariu: