sâmbătă, 18 decembrie 2010

Vrum vrum-bum

Cu gandul la ce prezinta articolul de mai jos...mergeam spre casa. Spre cora mai intai.
Forduletul e clad si primitor desi e destul de murdar atat la interior cat si la exterior. La interior e plin de hartii aruncate pe jos, ceva coji de portocale, ambalaje...eu nu arunc absolut nimic pe jos in afara de tigari...si uneori ma abtin si de la alea.
Pe frigul asta consuma mai mult. Sare de 14% in oras..Motorul mare, pe benzina, frig, drumuri scurte, nici nu apuca sa se incalzeasca. De cele mai multe ori, daca nu ma grabesc, il las sa mearga la "relanti" cam 5 minute bune. Se incalzeste putin la interior dar motorul e tot rece.
Dar e o masina superba. I-am facut schimbul de lichide...am foarte mare grija de ea. Merg atent, fara gropi, bruscari etc etc. Imi place foarte mult. E sport. De cand cu forduletul nu am mai pornit tancul meu. Volvoidul sta in parcare cu zapada pe el, fara baterie si cu semipana pe toate rotile. Parca e o masina parasita. O sa incerc sa o porrnesc azi sa o scot la o plimbare.
Si cum mergeam eu acasa...am pus benzina. Am pus de 60 lei. Atat aveam bugetat! Si mergeam eu asa incetisor ca am simtit ca e gheata pe jos. In fata mea un Fiat Ducato de "tuborg", d'ala de oras. Abia astept sa ajung acasa. In sensul giratoriu de pana in mac mac manastur fac frumusel stanga pe linia de tramvai sa merg pe sub pod apoi stanga, intru pe calea floresti si cora si apoi acasa. Dubita in fata mea. In fata dubitei ceva masina mica galbena...merge incet, pe doua benzi...imi zic in gand "femeie". Semaforul de la pritax e verde. Ma gandeam cum am sa imi cumpar putina toba d'aia buna. Si mergem si brusc vad ca ma aproprii vertiginos de dubita.
Intro fractiune de secunda imi trec o gramada de ganduri... nu am vazut eu stopurile de frana ale dubitei?! asta imi mai lipsea, sa lovesc fordul sa raman fara masina acum cand am atata nevoie...bag picioarele ca imi e foame si acum o sa mai pierd o gramada de timp sa rezolvam...oare o sa mai fie deschis la cora?...am asigurare..cine e de vina..nu-i merg stopurile pe frana...o sa o lovesc tare de tot. doamne sa nu sara airbagurile...sa ma tin...sa imi pag picioarele. In tot acest timp masina alune tare, spre curul dubitei, abs-ul scrasnea sub mine. Proasta aia din fata cu masina galbena, a vazut pieton pe trotur la trecerea de pietoni de la capatul refugiului de tramvai si l-a invitat sa treaca franand brusc, foarte brusc. Fute-o-ar toti cainii vagabonzi de handicapata!In aceeasi secunda vad ca e loc ramasa intre duba si refugiu. Sunt inderapaj. Nu as putea sa urc pe refugiu. E plin de lume si as rupe rotile. Incep un semiderapaj "controlat".Trag de volan...nimic.Dau drumul la frana cu volanul virat in frana de motor, se indreapta masina spre acel loc micut dar "curul ramane tot acolo..pisc frana si curul aluneca si el. Parca cuminte, masina intra acolo. POC. Mno ca e lovita dar macar nu am facut-o varza.
Ala din duba urla la proasta care nici nu se da jos din masina ci pleaca. Tragem masinile mai intro parte. Se da jos, se uita la masina lui si vine inspre mine "domne a franat curva aia din fata sa invite pietonul de pe trotuar sa traverseze. nu ma asteptam. ati patit ceva?! vai cum ati reusit sa intrati intre mine si refugiu?!" "nu va merg stopurile pe frana!" "imi merge doar unul, dumneavoastra aveti cauciucuri de vara". "nu va merge nici unul si eu am all seasons".Nu ne-am certat doar am avut un schimb de opinii foarte civilizat. Masina lui nu avea absolut nimic. Forduletul, oglinda pliata si geamul oglinzii indoit putin si o mica dunga care nici nu se vede dupa polish de vreo 10 cm pe usa. Nu are sens sa ne certam. El e inca uimit de cum si unde am reusit sa o bag. Se uita la cauciucuri "mda...all season uscat" "nu se poate" "sunt ele noi dar v-au pacalit aia". Nici el nu avea stopuri pe frana. Am plecat fiecare in treaba lui.
Azi polishez forduletul.

Niciun comentariu: