vineri, 3 decembrie 2010

Bleah

Zeul Bachus m-a pedepsit...si mi-a dat o lectie si mi-a reamintit ce stiam dar uitasem: nu trebuie sa mai beu alcool.
M-a pus ala cu cornite si cu sapca in cap sa beau. Dupa atata timp de abstinenta si dupa atata timp de "baiat cuminte" si fara nici o problema...zeul bachus m-a ademenit. Incet, usurel prin invaluire pana m-a prins de gat, si m-a rapus. La inceput usor...foarte usor.
Nenorocitul ala de suc de portocale cu pulpa si gheta in el cerea parca un upgrade. Paharul aburit si pe jumatate gol vrea si el. In jurul meu...potai.Si prietenii mei care beau bere. Vai ce ar merge si o bere. Rece. Hmm...de cand nu am mai baut o bere. Nenorocitul de suc din pahar parca ma implora "hai stapane...hai ca stii ce imi trebuie sa devin bun si jucaus" "stii ce bine ne cunosteam inainte. hmmm...sunt prietenul tau de mult uitat--redescopera-ma!". Chelnerita cu ochii mari si negrii, se apleaca suav cu decolteul mai mult decat generos peste masa, ia nenorocitul ala de suc si ma intreba "sa va mai aduc unul?!"...parca si ea imi spunea "uitati-va in jurul dumneavoastra! sunteti singurul care nu consuma alcool...va faceti de ras"; eu raspund timid "absolut aveti?!" ea se lumineaza la fata, se apleaca mai spre mine si imi sopteste doar pentru mine "bineinteles...si avem si normal si de coacaze"...face o pauza la urechea mea si "servim la 40 de grame si multiplu de 40...de care si cat sa fie" . Ma uit in ochii ei si la buzele ele care erau de 10 ori mai atragatoare decat decolteul si-i fac semn sa se aplece. Se executa zambind si in acelasi timp uimita ca nu ma uit in decolteul ei "40 de absolut de care vrei tu intr-un pahar, fara gheata, si un pahar tot de suc d'ala ca inainte. le mixez eu."Zambeste, se ridica suav (ma pis pe el de decolteu ca nu ma intereseaza) si pleaca nedumerita "asta e homesexual?! e simgurul care nu s-a uitat decat la inceput in decolteu dupa aia nu l-a mai interesat deloc". Nu draga mea...nu sunt homosexual dar aveam ceva mult mult mai interesant decat decolteul tau. A venit senzational de repede, si s-a aplecat cu decolteu peste mine...ma pis pe el...ce mi-ai adus tu acum la masa e mai important decat decolteul tau! Ca orice femeie "refuzata" e ranita in orgoliu si parca mai incearca sa imi mai arate decolteul; de mai multe ori...cand ia scrumiera, cand aduce alta bere, si se uita la mine..nu la restul de la masa...ma pis pe el! Sau vrei in el?! Mixez. Sunt foarte priceput la mixat. Nici o picatura pe masa, nimic. Gheata din suc la mijloc apoi deasupra. Sunt foarte priceput. E gata. Dau noroc.
Vai cat poate sa fie de bun. Aprind o tigara. Mai iau o gura. E o gura mare, paharul e aproape gol. Termin tigara, termin paharul. "Gata Nini. Opreste-te. Ajunge un pahar. Du-te acasa...gasesti tu o scuza si poti pleca de langa prietenii tai si ei vor intelege. Du-te si dormi. Eventual poti sa bei o bere acasa in patul tau...hai. du-te" imi spun in gand si imi bag pachetul de tigari in buzunar. La ureche ma trezesc brusc "inca unul la fel?!" -- ma si atinge pe umar. Ma indepartez putin iritat ca m-a atins cu sanii pe umar (desi in mod normal altfel statea treaba) si nervos fiind, avand un miliard de ganduri, raspunsul meu vine puternic, hotarat si imperativ "Nu. Vreau 80 de vodca". Zambeste, rade chiar, desi acum e clar iritata ca nu imi plac sanii ei...aduce. Si apoi inca 80 si inca 80 si nu mai stiu cate 80-uri. Mergem "tiii magh...scap. acasa cu mine!" cand sa ne ridicam, patronul localului ne-a trimis la masa din partea lui o "masa completa de ce a comandat fiecare"...asa ca m-am mai ales cu un 80 de vodca cu suc, prietenii mei cu bere si ce au mai baut pe acolo. "Mergem in alt club! Gataaa" "nu vreau...eu as vrea sa ma duc acasa. trebuie sa ma duc acasa" "Sa vezi ce bere nefiltrata au aia acolo!" "daaa...asa e...imi aduc aminte. poate doar o halba"
M-am trezit cu dureri. Peste tot. Cap, maini picioare, stomac, ficat, spate, fata. Tot. Ma uit imprejur. Cum am ajuns aici?! Pantalonii sunt ok, geaca ok...nu m-am batut?! Nu am facut nici o prostie?! Nu cred..."vai de mine ce ma doare tot corpul.nu mai beau! nu mai beau". "aloo...salut batrane...ce draq am facut aseara?! aha...am fost acolo?!...aha...si acolo?!..aha...stii ca mie mi se rupe filmul...aaa pai d'aia am fost cuminte...aha...macar e ok...mi-e rau...cred ca mor...vreau sa mor...te las"
Ma dor pana si unghiile. Ma dor firele de par din cap...vai nici nu pot sa ma misc...
Iar mi-am pierdut 1 noapte din viata si 1 zi...pentru ce?!
Iar nu mai beau...nu mai simt nevoia de nicio refulare. Nu mai vreau sa aud de alcool. Nu vreau sa mai refulez.
O sa merg la barul unde a pornit totul sa imi cer scuze de la chelnerita...o as fiu mai atent la decolteul ei decat la paharul meu cu bautura...in modul meu. O sa-i placa! Dar daca ma duc...iar o sa beau! Nu ma duc nicaieri!!!
Ma duc sa dorm!

Niciun comentariu: