joi, 24 septembrie 2009

Ma doare burta de atata ras...la propriu

Operat fiind nu pot sa rad...ma doare.
Fratele meu, pe care l-am incurajat sa scrie dar s-a oprit, imi scrie un comment la articolul asta, comment care m-a facut sa rad pana nu am mai putut, pana m-a durut burta. Nu pot sa nu il public ca articol...true true


Sal, Bro !

Ma bucur ca ai revenit sanatos, ceea ce iti dorim in continuare.

Sa iti povestesc ceva fain.

Sambata am fost la gratar la Cheia.
Super vreme, atmosfera...iarba... tot... numai ca pe la 11.00 ramasesem deja fara beutura, desi capul abia incepuse usor sa se umple de ceata. Se pare ca ne-am subestimat cand am facut aprovizionarea. Lucru clar : mai vroiam !
Merg la gadza si intreb de unde anume putem face ceva achizitii in domeniu. Amabila ne trimite la discoteca satului, fiind singurul loc deschis la ore tarzii in noapte.
- Gata ! Mergem ! Abia luam pulsul p-acolo si vedem ce gust are berea lor !
... si dusi am fost, cu tot cu insistentele fetelor care ne insoteau. Am luat insistentele dupa noi la analiza si am plecat. Pe fete le-am lasat sa doarma... ele venisera la odihna... daca am fi stiut, luam un bilet la bai... ceva... d-alea subventionate, de stai 18 zile cu 2 milioane. Mai ieftin ca la puscarie !

In fine. Umblam noi ceva timp bezmetici prin sat si ajungem la disco. Acolo ce sa vezi ? Parca aveam 15 ani ! Acelasi feeling..aceiasi oameni... dansau in cerc cate 4-5 fete machiate strident si fara pic de gust, imbracate modest...super... numai ca muzica nu mai era aceeasi. Eu vroiam coco jumbo si ace of base... sau east 17... de data asta era house, in amestec cu manele. Dureros. Am imbatranit.
Cum eram oaspeti de gala... mirosind a gratar si cu ochii injectati... ospatarul isi permite si ne apostrofeze oferindu-ne o masa, in speranta unei note de plata mai mare de 10 ron. Ne asezam noi la masa si incepem sa comandam. Era berea 3 lei. Eram in paradis.
Dupa ceva cantitati industriale, observ cateva gazele dansand in cerc in discoteca, pe ceva muzica romaneasca.. dar in alta limba. Presupun ca stii melodia... cu te moro agapi... sau asa ceva... te moro agapi...Si tipau ca te moro agapi. In fine... cum eram foarte deranjat de cele vazute, am simtit nevoia sa marturisesc cu voce tare : - Vai de mama voastra de proaste ce sunteti ! Abia va mai tine pamantul de naparci mizerabile ! Proastelor ! Te moro agapi ? Pisam-as pe voi !
Asta a fost tot.
De aici a inceput adevaratul wrestling... numai ca nu era regizat nimic. Eram la ora de scrima.
Politie si tot tacamul.
Pacat... mare pacat...
Am luat amenda.
Am dat declaratii : Domnilor politisti, subsemnatul ........ ma declar vinovat de cele petrecute. Ce cautam acolo? Insist sa luati masurile legale ce se cuvin, tinand cont de circumstanta agravanta de - om nepotrivit in loc nopotrivit. Va multumesc anticipat. Amenda o platesc cand voi plati si restanta din anul 2000 la Orange si amenda pe RATP de care nici nu tin minte.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Jumatate din populatia lumii s-a mutat la oras, vreo 15% numai in ultimii 10 ani. Brusc, si-a schimbat legile dupa care a trait de cand se stie. Antropologic, omul s-a dezvoltat de-a lungul a milioane de ani ca sa fie capabil sa vaneze, sa omoare, sa supravietuiasca. In mod sigur, numai speciile cele mai crude si mai nemiloase de maimute umanoide au avut succes. Ultimul neaderthalian a fost ucis cu sange rece de un homo sapiens, pentru ca erau in concurenta pentru acelasi vanat, si aceleasi mure de tufis. Civilizatia, asa cum o cunoastem, se intampla de numai o centime de timp. Urbanismul, cel cu WC in casa, metrou, si jaluzea la geamul dormitorului e majoritar o inventie a secolului XX.

Pentru ca oamenii sa convietuiasca, atat de multi intr-un spatiu atat de restrans cu e orasul, exista reguli. Primul lucru de care se loveste taranul atunci cand merge la oras sunt regulile. Toata lumea le respecta; iar, cine nu le respecta e, scurt, expulzat. Inapoi sau in puscarie !

Regulile astea sunt de toate felurile. De exemplu, ce sa faci cand te lovesti de cineva, mergand, din greseala. La tara, asta nu se intampla, pentru ca sunt spatii mari. Daca te lovesti de cineva, inseamna ca ai o intentie: fie buna, fie rea, de la caz la caz. Raspunsul poate sa fie de iubire, sau de frica: lovirea poate fi reciprocata, in semn de binevenire, sau reciprocata in semn de respingere. La oras, nici una, nici alta, nu se face. La oras, trebuie sa spui: ‘Scuze.’ sau ‘Pardon.’ si sa mergi mai departe. Pentru un orasean, simplu. Pentru un taran, ilogic. Pentru un homo sapiens, imposibil.

La tara, poti sa nu te speli cu saptamanile. Cine te miroase? Cainele si oaia. Nu protesteaza. La oras, daca nu faci dus, daca nu-ti schimbi camasa, cand ridici mana sa te agati de bara de sus, cad 3-4, secerati. Explica asta taranului care are, cu totul, 3 perechi de ciorapi in sertar.

Marea majoritate a regulilor functioneaza impotriva instinctelor noastre. Aceleasi instincte care ne-au ajutat sa ne dezvoltam si supravietuim, acum sunt negate, emasculate. Nu stim daca regulile dupa care ne calauzim astazi sunt mai bune decat instinctele ancestrale: simplu, pentru ca nu a trecut suficient timp incat sa le vedem si traim consecintele.

De exemplu un debil mintal, intr-o societate arhaica, era, simplu, omorat. Nu putea face fata cerintelor tribului, ii impiedica pe altii sa supravietuiasca. Ca urmare, gena debilitatii respective nu se transmitea mai departe, nu supravietuia. Un debil mintal, intr-o societate civilizata, e ajutat sa traiasca; ba, mai mult, incurajat sa procreeze. Gena debila e transmisa la zeci de generatii urmatoare, si re-apare statistic. In ziua de azi, orice prost poate face copii. Mai mult: prostii fac mai multi copii decat desteptii, pentru ca facutul unui copil implica, fundamental, o lipsa de intelepciune. Implica folosirea, regulata, a unui instinct. Si nimic care sa bareze sau pondereze respectivul instinct.

O suita de reguli, legate intre ele, intr-un anumit context, fac o procedura. Principala caracteristica a procedurii e ca impiedica si inlocuieste gandirea, facand lucrurile, astfel, simple. Mie, la birou, nu mi se cere sa fac oamenii mai destepti, ci sa dezvolt o procedura pe care sa o inghita ca pe pilula albastra, si sa functioneze. Intrebarea e: ‘Ce trebuie sa fac, ca sa vand?’ nu ‘Cum trebuie sa gandesc, si sa ma comport in consecinta, ca sa vand?’.

Insa, odata ce inlocuieste gandirea, si omoara, prin consecinta, intelepciunea, procedura devine nociva. Aplicarea procedurii, cuvant cu cuvant, creaza contradictii, genereaza ineficienta, blocheaza activitatea.
Propun sa ne aruncam de pe noi zalele conformismului. Devenim inovatori. Inventam... pierdem... gastigam.
Atata timp cat tinta e stabilita si clara si nivelul de valori in parametrii... procedura e ca o masturbare inainte de orgie...Ca o catea castrata... ca o nuca seaca.
Sa invatam sa facem diferenta intre castitate si impotenta.

Anonim spunea...

Genial, Bro ! Genial !