duminică, 8 martie 2009

Oare peste tot e asa?!Portarii au puterea!Si pe bani publici

Stiam ca indiferent ce facem, cat de normal ne comportam sau cat ajutam tot ajungem candva bataia de joc a celor "ce au puterea".
Stiti cine are de puterea?! Portarii, paznici, cei de la call centere sau si mai grav--pe bani publici-- cel de la "telefonul primarului"--caci despre el e vorba aici.
Am avut prieteni care au lucrat acolo si stiu ce fel de probleme au si cu ce se confrunta.Mai cunosc inca pe cineva care lucreaza acolo.Dar nu ii cunosc pe toti. Stiu cum reactionau si cum raspundeau prietenii mei; si nu numai pe pielea mea; imi povesteau altii.Erau exemplari!Serios.Si nu sa-i perii.Aveau rabdare, intelegeau chiar daca de cele mai multe ori le venea sa tranteasca sau sa urle.
Ei bine ei au plecat de la acel serveciu.De fapt nu au plecat...au avansat.Vreau sa cred ca au mers pe posturile de acum pentru ca au dat dovada de profesionalism in serviciul anterior.Stiau sa vorbeasca si sa se comporte; rezolvau probleme, nu se enervau (sau cel putin nu o aratau in direct), erau beton.
Nu mai sunasem de mult la telefonul primarului! De ce sun la telefonul primarului?!Pai stiu ca as putea sa sun putin peste acel telefon, macar la seful de serviciu, dar sunt un cetatean al Clujului si vreau sa sun ca orice cetatean.Corect!Sunt un prost.
Imi raspunde unul care nu se prezinta, e extrem de iritat in ton...m-a iritat si pe mine direct numai prin atitudine.Si culmea eu sunt cel cu problema.Incep si ii spun clar, cu adresa si toate cele.Isi da seama ca intradevar e ceva mai grav cand i-am repetat "domnnule maine dimineata aici vor incerca sa parcheze peste 100 de masini de la spitalul clujana si nu vor mai putea ca nu ati venit sa ridicati bidoanele puse pentru meciul lui U".Mi-a spus clar cat si-a notat el prin intrebarile lui "unde? ce adresa? da' unde? si cum?"...ii intrase pe o ureche si ii iesise pe alta.Trateaza cu indiferenta.Il intreb cand se rezolva...e iritat rau de tot ca il intreb asa ceva si face misto de mine de genul "nu stiu...cand o as am IO chef". Il intreb cand ma suna "probabil ca mai tarziu"...cand mai tarziu "cand o sa vreau IO". Deja el e iritat de ii crapa venele in cap dar si eu sunt nervos si incep "Imbracat de banii mei de cetatean clujean faceti misto de mine? cum va cheama?" si aici s-a terminat totul. Mi-a inchis telefonul!!
Am ajuns sa isi bata joc de mine tocmai niste oameni platiti de noi! Ma felicit! Am dat 2 telefoane, din care unul la mine la hotel. M-a sunat in urmatoarele 5 minute, si-a cerut scuze pentru mai devreme, mi-a spus cum il cheama si ca problema se rezolva in maxim 2-3 ore.
Numai asa se poate!Daca dai cu biciul!
Maine ma duc la primarie sa depun plangere.Ca un cetatean clujean obisnuit. Numai ca dupa aia domnule Mocanu (oricum nu ma astept sa citesti aici) numarul de inregistrare al acelei plangeri va ajunge direct la seful dumneavoastra! Si culmea.Eu il voi duce! Si ii voi spune ca in urma rezolvarii rapide si dure a situatiei ii voi ramane dator cu un favor! Ca in NASUL. Dar stii tu oare cat valoare datoria unui favor din partea mea?!Uneori?! O sa vezi in functie de duritatea sanctiunii!
Am ajuns un tip foarte razbunator!Mai ales pe banii mei. Si pe nervii mei.Nu stiu daca e bine sau nu. Stiu ca un angajat la "telefonul primarului" nu ar trebui sub nici o forma sa se comporte asa cum s-a comportat cu mine.
Dar ce mai e de spus.Mai e de spus faptul ca nu luam atitudine.Sau daca unul, doi incearca sa ia atitudine ii cenzuram ii facem sa taca.Hai magh ca sunt d'ai nostri nu mai zii de rau.Lasa-i magh ca au timp sa invete.Taci ca iti faci singur rau!
Mie asta mi se pare si mai grav.De fiecare data cand am de comentat, prima care ma cenzureaza e sotia :"mai bine taci!stii ca nu te aude nimeni si din contra iti faci singur rau".Culmea e ca sotia mea a inceput sa ia o atititudine d'asta "anti mine" de multe ori...
Asta e mai grav.Ca nu luam atitudine.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bagh ! Am avu azi o revelatie. Nu ma puteam abtine sa nu povestesc.
Ieri am dat anunt in ziar pt un post de sofer categoria C+E. Azi au inceput sa sune telefoanele si s-a facut coada la poarta. Faxul s-a blocat.Am peste 60 de apeluri. M-am ascuns in sala de consiliu si am vb. cu Dora sa spuna ca nu ma aflu in localitate. Sunt obosit rau. Am la poarta o cohorta de ostasi de toate varstele, de toate natiile care vor sa darame Troia. Deja ataca pe planuri care imi depasesc cu mult fortele. Dau exemplu : Suna tel. Raspund :
- Alo ! Pentru postul de sofer am sunat. Mai e valabil ?
Eu: - Da.. dorim.... si nu apuc sa imi termin ideea, ca vocea hotarata de la capatul liniei ma intrerupe aspru :
- Auziti ? Da' ce salariu dati ????
Atunci am inteles ca razboiul e pierdut. Am cerut regruparea, mi-am inchis telefonul, am scos faxul din priza si stau ascuns in sala de consilui. Sunt convins ca vor venii peste mine buluc sa intrebe daca dau bonuri de masa...
Imi pare rau pentru ce am facut.... Se aproprie sfarsitul...