miercuri, 22 octombrie 2008

Concurs: De ce iubesti CFR sau U

O idee geniala a citynews.ro! Mai jos e scrisoarea trimisa de mine.

Sunt un fan tanar al CFR...din anul 2000 cand am venit in Cluj...asa a zis si un prieten.."Cum mahg din 2000...CFR nici nu era in A sau sa fi auzit cineva de ea?!". Dar serios, eu unul am auzit de CFR in 2000. Ca orice student venit prima data la Cluj, dupa ce am tras niste betii fantastice prin camine si bodegi de 2 lei am inceput sa intru mai intai pe net sa imi cunosc noul oras, apoi sa il iau incetisor la picior. Ma fermecau toate in jurul meu chiar daca veneam tot dintr-un oras mare. Clujul e vechi...are o alta istorie, o alta arhitectura. Ma fascina si nu ma saturam sa merg pe jos. Nu aveam oricum bani de taxi sau autobus. Intrand pe internet sa aflu cat mai multe despre Cluj, am aflat ca acesta gaszduieste si cea mai veche echipa de fotbal din Romania.Nu stiu de ce dar pe loc am fost fermecat de 1907...cam atat...nu gaseam aproape de loc informatii desi trebuie sa recunosc, dupa 10-15 minute de cautat am renuntat. Apoi am citit in ceva ziar cum ca CFR a promovat din C in B...senzatie! Cand am zis in cercul meu de prieteni "magh asta e cea mai veche echipa din Romania!" nimeni nu m-a crezut! Cand CFR a intrat in A am inceput sa simt... Si tot atunci a inceput incet vraja CFR in sufletul clujenilor, apoi incet al ardelenilor si asa mai departe ajungand in momentul de fata undeva pe locul 5 al celor mai iubite echipe din Romania.
Dar de ce iubesc eu CFR-ul? Este cel mai bun exemplu de reusita romaneasca! Pe toate planurile; sportiv, managerial, uman, financiar. Cei implicati acolo au dat tuturor dovada ca si aici se poate! Daca te tii departe de jocurile de culise dar le cunosti, daca iti vezi de treaba ta si ai un plan bine stabilit...se poate. O echipa formata in jurul lui Arpi si a lui Muresan care si-au crescut efectiv angajatii si sportivii. Multi din cei implicati, pe care atunci cand stam in tribune nu-i vedem sunt crescuti si educati in spiritul performantei! Arpi si Muresan au reusit si mie unuia imi dau sperante!
De ce iubesc CFR-ul? Pentru ca sunt o familie! Majoritatea jucatorilor straini vorbesc deja limba romana si incearca sa se exprima numai in limba romana! Presedintele le este ca un tata in timp ce Arpi e bunicul intelept de care asculta toti--de multe ori ai impresia ca ar trebui sa fie invers! Cand merg la masa atitudinea antrenorilor si staff-ului auxiliar spun totul; se cunosc cu sotiile, cu copiii; one big hapy family! Eu unul am simtit de multe ori ca mi-ar placea sa fac parte din familia CFR!
De ce mai iubesc CFR-ul? Pentru ca a pus Clujul pe harta europei! Si nu au pus Clujul acolo cu oaie taiata la palat; ci prin diplomatie si un joc sportiv extraordinar! Nimic iesit din comun in afara terenului. CFR a vorbit numai pe teren. Bunul simt al conducatorilor s-a simtit din plin si jocul echipei a vorbit de la sine!
De ce mai iubesc CFR-ul? Pentru ca a adus ceva cu totul nou in Cluj Napoca. A adus Champions League. Cred ca orice Clujean indiferent ca admira sau nu CFR-ul, ca-i place sau nu sportul e mandru cand aude "Clujul e in Champions League"...indiferent unde esti (Bucuresti, Iasi, in afara tarii) cand auzi lucrul asta iti aduci aminte ca esti Clujean. CFR a facut o Ramanie intreaga mandra ca e in Champions League
De ce mai iubesc CFR-ul? Ca a adus indirect bani in Cluj Napoca! Cum? Au adus in Cluj lume care a avut nevoie de cazare, mancare, transport, distractie. In tot orasul. Ar fi interesant de facut o statistica cati bani a adus CFR-ul in Cluj!!
De ce mai iubesc CFR-ul? Pentru ca stadionul CFR se injura cel mai putin si nu iti este rusine sa te duci cu prietena!Pentru ca galeria CFR este poate cea mai fair play (in afara de unele meciuri). Pentru ca pe stadionul CFR o sa vezi in tribune tati, mame si copii la un loc!
Si astea sunt doar cateva motive! Iubesc CFR chiar daca atat anul trecut cat si anul asta au invins pe Dinamo, echipa mea favorita de cand eram pici!
Hai CFR!

Niciun comentariu: