miercuri, 13 august 2008

Ce generatie!!! preluare cu imbunatatiri, asa cum vad eu

Articolul de mai jos este o preluare dar asa cum spun si in titlu, asa cum vad eu...ideea este excelenta si mi-a creat nostalgia anilor de alta data si dispozitia de a completa. Asa ca:

Fiecare generatie are rolul ei si amintirile ei; fiecare generatie are valori si modele. Fiecare generatie are importanta ei, a trecut prin momente; hai sa vedem generatia noastra! E atat de frumoasa...

Născuţi la începutul anilor 70-80, vedem acum în anul 2008 cum casa părinţilor noştri este de cel putin 50 de ori mai scumpă decât atunci când au cumpărat-o şi realizăm că noi o să plătim pentru casele noastre în jur de 50 de ani-- daca nu le-am platit deja cu noroc. Nu avem amintiri despre primii paşi pe lună, nici despre războaie sângeroase, dar avem cultura generală, pentru că asta însemna ceva odată. Stim istorie, geografie....
Suntem ultima generaţie care a jucat "Ascunselea", "Castel", "Raţele şi vânătorii", "Ţară, ţara! Vrem ostaşi", "Prinsea", "Sticluţa cu otravă","Pac Pac", "Hoţii şi vardiştii", ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am făcut petreceri video (închiriam un video şi stăteam să neuităm la filme 2 zile închişi în casa) primii care am văzut desene animate color, primii care am renunţat la casete audio şi le-am înlocuit cu cd-uri.
Noi am purtat jeanşi elastici, pantaloni evazaţi, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gaşcă.
Noi am fost ultimii "Şoimi ai Patriei" şi ultimii "Pioneri".

Am sorbit din ochi Sclava Isaura, Beverly Hills, Melrose Place, Twin Peaks, Dallas .. şi cine zice că nu s-a uitat ori minte ori nu avea înca televizor.
Reclamele de pe posturile străine ne înnebuneau, şi abia asteptam să vină şi la noi îngheţata Magnum, sau puştile alea absolut superbe de apă.Între timp, ne consolam cu Tango cu vanilie şi ciocolată şi clasicele bidoane umplute cu apă de la robinet, care turnate în cap ne provocau pneumonii. Şi uite un motiv bun să nu mergem la scoală.
Noi am ascultat şi Metallica, şi Ace of Base, şi DJ Bobo, şi Michael Jackson, şi Backstreet Boys, şi Take That, şi înca nu auzisem de manele, singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia paşii, dar toţi dansam! Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atât de Abba, şi de Queen, cât şi de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears. Am citit "Licurici", "Pif", Cireşarii, şi am băut Cico şi Zmeurata şi ni s-a părut ceva extraordinar când au apărut primele sucuri "de la TEC" fără să ne fie teamă că "au prea multe E-uri", iar la şcoală beam toată clasa dintr-o sticlă de suc fără teama de viruşi. Noi am băut prima Coca-Cola la sticlă şi am descoperit internetul.
Noi nu ne dădeam bip-uri, ne fluieram să ieşim afară, noi nu aveam dolby surround system, tăceam toţi ca să auzim acţiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o lună dupa ce le cumpăram şi le uitam pe dulap, pline de praf.
Noi suntem cei care încă au mai "cerut prietenia", care încă roşeam la cuvantul "sex", care dădeam cu banul care să intre în farmacie să cumpere prezervative, pe care apoi să le umplem cu apă şi să le aruncăm în capul colegilor, care am completat mii de oracole, sperând că persoana iubită va citi acolo unde scrie "De cine iţi place?" că ne place de el/ea.
Este uimitor că încă mai suntem în viaţă, pentru ca noi am mers cu bicicleta fără cască, genunchiere şi cotiere, nu am avut scaune speciale în maşini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cădeau din greşeală pe jos, nu am avut pastile cu capac special să nu fie desfăcute de copii, nu ne-am spălat pe mâini după ce ne-am jucat cu toţi câinii şi toate pisicile din cartier, nu am ţinut cont de câte lipide şi glucide mâncam, părinţii noştri nu au "child proof the house", ne-au trimis să cumpăram bere şi vin de la alimentara, şi câte un pachet de ţigări de la tutungerie.
Noi am auzit cum s-a tras la Revoluţie, noi am fost martorii a trei schimbări de bancnote şi monede, noi am râs la bancuri cu Bulă, noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV, noi suntem cei care mai ţinem minte emisiunea "Feriti-vă de măgăruş".
Suntem o generaţie de învingători, de visători, de "first-timers"...
Dacă citeşti şi ai căzut măcar un pic pe gânduri, esti de-al nostru!


P.S. am uitat de guma turbo, de role, de skate, de televiziune prin cablu. De orice am uitat scuze dar imi aduceti voi aminte!

Niciun comentariu: