joi, 7 februarie 2008

Va declar razboi, voua tuturor TARANILOR!

Din 2005 stau cu frumoasa mea sotie intr-un bloc constructie noua undeva in zona clujeana. Ce frumos era la inceput... putine apartamente, spatiu foarte mare, ne cunostem toti vecinii cu toti vecinii... ce atmosfera frumoasa.
Avem in acelasi timp norocul si ghinionul sa avem vecini pe familia-- si cand zic familia, ma refer la ei doi, copiii lor cu familiile lor, veri lor cu familiile lor etc -- care a construit blocul in asociatie cu alta persoana. Norocul acestor vecini este ca blocul este extrem de bine construit. Izolatiile, instalatiile absolut totul este extrem de bine lucrat; doar urma sa fie un bloc de familie.
Ghinionul nostru cu acesti vecini este ca sunt chiar DE LA TARA! Dupa ce au facut blocul si s-au mutat cu toata familia acolo am inceput sa simtim... Si-au luat masini noi, de fitze desi limba romana este de multe ori un taram necunoscut pentru ei. Cum am inceput pe fiecare zi ce trece sa simtim ca oamenii desi au X5 si Passat si isi ascund in spatele canapelor sapele si greblele, sosetele imputite si alte lucruri de genul?!
Intr-o frumoasa zi de vara pe cand ma intorceam acasa am vazut rufe intanse la uscat in fata blocului pe uscatoare de la metro. Sa ne intelegem: uscatoarele alea erau puse in fata blocului aproape formand un culoar de intrare in bloc! Pe uscatoare rufe! In fata blocului! Era vara, lumea venea la strandul clujana si ii auzeam razand in timp ce intrau pe poarta strandului "uita-te la taranii aia din blocul ala fain". Faza s-a intamplat toata vara! Recunosteam camasile dupa ei, tricourile; imi venea sa-i intreb daca pe sub tricou e maieul ala cu gaurele. A trecut vara. Rufele au disparut. Dar a venit craciunul! Au taiat un porc in fata bloculu. Am ras de m-am prapadit. Am simtit ca sunt la tara la bunica-- porcul era sacrificat in fata blocului, ei beau o tzuica fiarta, m-au invitat si pe mine. Simteam ca sunt la tara, ca am casa--m-am trezit in apartament. De sus din balcon nu mai parea atat de amuzant; printre WW, BMW, Volvo si alte masini de marca, in fata unui bloc nou, unii taiau un porc! Si nu sa se amuze sau sa faca misto! Era o chestiune cat se poate de serioasa! Il parleau, il pregateau; a inceput sa puta in casa! Nasol...Asta e doar nu o sa fie craiunul zilnic sa taie porcul toata ziua. A trecut si asta... Noi ne-am obisnuit sa vedem pantofi lasati la usa (o sa-i fur intr-o seara!), gunoi lasat la usa (o sa il rastorn) si d'astea. Dar de 2 zile nu mai pot!
Declar razboi taraniilor cu pamant in calcaie si mirosind a transpiratie! Si a ceapa! De 2 zile, venind mai devreme acasa, am parcat in asa zisul "loc al lor de parcare". La noi nu exista locuri de parcar platite si fiecare parcheaza unde vrea. Nu au fost niciodata discutii pe acesta tema. De multe ori parcam in noroi sau mai departe sa nu blochez sau sa incomodez! Am parcat in locul lor si m-au blocat! Mi-au pus biletel in geam "daca doriti sa mergeti mai devreme sunati la xxxxx1" Pe mama voastra de mancatori de praz! Am iesit fara sa deranjez si am lasat si eu bilet "Am reusit sa ies fara sa va trezesc. Multumesc". Nu au priceput nimic intrucat aseara m-au blocat din nou! Iar am iesit fara sa-i deranjez.
Azi imi voi achizitiona de la primarie, 2 (doua) locuri de parcare! Pe cel care cred ei ca e al lor si cel de langa! Voi afisa la intrarea in bloc faptul ca acele locuri sunt platite! Si am sa-i blochez de fiecare data cand parcheaza acolo! Tot azi pana se rezolva cu locurile de parcare, voi duce o masina care o voi tine permanent pe acel loc!
De azi le declar razboi TARNILOR din blocul de pe strada Tabacarilor nr.17A. Am sa va fur pantofii aia infecti si urat mirositori pe care ii lasati la usa sa nu va imputa casa (care miroase a ceapa)! Am sa va vars gunoiul in fata usii de cate ori o sa il lasati acolo! Am sa dau telefon la Politia Primariei ori de cate ori va scoate rufele la uscat in fata blocului! Am sa parchez pe locurile voastre si am sa le cumpar eu! Am sa ascult muzica simfonica si opera la volum maxim dimineata si seara! Am sa va fac viata una grea asa cum o faceti voi pe a mea! Am sa va arat ce inseamna civilizatia!
Credeti ca e mai greu de suportat tarania decat civilizatia?! Am sa aflu!

Niciun comentariu: