luni, 14 iunie 2010

Intrebari si talharii

Stateam impreuna cu alte persoane, nu mai stiu exact cate si cum la intrarea unui club din Ploiesti astaptand sa mai vina cineva. Poate ca lookul meu, ca nu ma cunostea, ca nu aratam de pe acolo, modul in care am scos banii de intrare, siguranta care ma inconjoara mereu in orice situatie...habar nu am... Dar bodygardul, un tip foarte impunator de altfel (foarte mare, urat si tatuat) imi pune urmatoarele intrebari si primeste urmatoarele raspunsuri:
-- Ai pistol la tine? -- foarte hotarat
-- Nu. -- fara sa imi dau seama exact
-- Spray?! -- putin contrariat
-- Nu. -- uimit
-- Cutit?!? -- uimit de-a binelea
-- Nu domnule. Nu am nimic! Dar de ce? Imi trebuie?! Ar fi trebuit sa le am la mine?! Unde urmeaza sa intru?! Deja imi fac griji...
-- Aaaa…nu sefu’…am intrebat si eu asa ca prostu sa nu te mai controlez…hai distractie placuta! -- foarte distrat dandu-si seama de ce intrebari imi punea...

Duminica dimineata merg cu un prieten in “Obor” la Ploiesti sa cumpere porumb si grau pentru porumbeii lui (e un mare columbofil). Eu ma uitam cum el tine de un sac si vanzatorul toarna cu “dubla” porumb. Langa ei, un tiganus d’ala cu carutul “sefu’ hai sa te ajut si bagam sacii in carut sa-i ducem la masina — 2 lei”. In timp ce si tiganusul (nu avea mai mult de 10 ani) tine acolo de sac incerca sa bage mana in buzunarul vanzatorului. Nu imi venea sa cred si exact cand vroiam sa zic (tiganul era aproape de succes), vanzatorul “ce faci magh vrei sa imi bagi mana in buzunar?! mars d’aci”. Nu l-a lovit, nu i-a facut nimic. Tiganul s-a indepartat si de la cel de langa a luat o punga cu mazare. Eram uluit. In timp ce mergeam cu prietenul meu printre tarabe pline cu vechituri, in fata noastra o doamna la vreo 55 ani mergea linistita cu geanta pe umar. Geanta mare cat un ziar. Un tiganus, la fel mergea in spatele ei si din cand in cand mai desfacea putin din fermoar si incerca sa cotrobaie pe acolo. M-am speriat. Am inteles apoi de ce trebuie sa te abtii in a lua atitudine. Mi-a explicat prietenul meu ca acei tiganusi mici sunt supravegheati de altii mai mari care intervin foarte hotarat in caz de vreo problema. I-am dat in grija banii mei cat timp ne mai plimbam el fiind mai “experimentat”. Am scapat fara nici o furaciune — in afara de domnisoara care ne-a vandut 7 mici si 2 cola si nea cerut cat pentru 9 mici si 2 cola.

Toate astea s-au intamplat in Ploiesti unde pe langa asta am mai vazut asa:
-- cei mai multi tigani; unde intorceai capul, unde te uitai vedeai tigani
-- cei mai multi oameni beti; am oprit la un non stop pentru a lua tigari si au coborat din ceva Golf parca 5 insi morti de beti (inclusiv soferul) care si-au mai luat bautura; stateam la o coada la o shaorma (cea mai buna mancata in viata mea--de berbecut) in fata mea erau 3 beti, in spate vreo 5 cand am luat si stateam intro parte sa mancam alta masina alti 5 insi morti; astea sunt doar cateva cazuri; la restaurant, altii morti, la magazin altii -- cei mai multi betivi; sau asa vad eu avand in vedere ca nu mai beau?!
-- cea mai buna shaorma din viata mea: mai ales cea de berbecut (pentru prima oara in viata mea) cat si cea de pui. Un deliciu desi nu ma mai omor dupa asa ceva avand in vedere ca sunt la cura de slabire.
-- cele mai multe fitzoase si fitzosi desi nu au una de 10 lei in buzunar
-- fete frumoase (dar a se vedea ce scriu mai sus) -- bine e simplu rau cand sunt proaste; o sticla de vin sau coktail fac minuni.
-- cei mai muli superficiali
-- cele mai multe superficiale
-- cele mai proaste strazi si drumuri din tara! De departe absolut cele mai multe gropi, capcane, sine de tramvai, din tara
-- cei mai nasoi soferi...daca nu ai tupeu rau de tot si nu esti nesimtit rau de tot nu intri niciodata in trafic; nimeni, dar absolut nimeni nu are nici cea mai mica intentie sa te lase sau macar sa faca o decelerare! Din contra, daca vad ei asa ca ai avea o sansa sa intrii in trafic, mai repede accelereaza sa nu mai ai nici o sansa. Cred ca se mirau de numa cei pe care eu i-am lasat...aveam nr de CJ :)

Daca imi mai aduc aminte mai scriu...

Per total mi-a placut si m-as intoarce acolo dar sunt constient ca mi-ar trebui o perioada de acomodare.

Un comentariu:

Schite spunea...

aventuri in orasul natal:))...ultima oara in Ploiesti am fost acum un an, din fericire nu am intalnit cazuri de genu. Ce-i drept am stat doar cateva ore:)