luni, 31 mai 2010

Presa -- are mai multe fete

Am prieteni si cunostinte in presa clujeana. De la patroni de presa, la directori, la redactori sefi, la reporteri pe te miri ce latura, la reporteri de teren, oameni de marketing in presa, cameramani, sunetisti etc. Am intalnit realizatori de emisiuni etc. Toti sunt ok.
Dar urasc presa. Si nu pe cei ce ii cunosc si cu care am niste relatii absolut normale. Ci acele termite care vin de pilda la conferinte doar sa manance si sa bea. Stiti ca exista intre ziaristi (presa) oameni recunoscuti de proprii colegi ca merg pe la evenimete pentru a manca si a bea pe gratis?! Serios vorbesc.
Sau atitudinea aia "eu sunt din presa". Am avut parte de o astfel de atitudine vineri. Nu i-am spus respectivei fiinte ca sunt mai apropiat de seful dansei decat isi poate ea inchipui, nici cine sunt sau ce fac. Eram un cetatean. Care parca. La un festival.
Parcam. Politia Primariei, prin ceva coincidente (nu stau sa detaliez acum), care asigura ordinea la festivalul respectiv ma recunoaste si imi face semn unde sa parchez. Au mutat 2m un gardulet de protectie sa pot parca chiar la intrare, fara sa deranjez pe nimeni sau sa fac abuz de a intra cu masina chiar pe platou. In timp ce vroiam sa parchez, o varza cu o masina mica vine repede si vrea sa se bage. Daca era barbat il trosneam. Nu o las, ma dau jos din masina. Incepe dialogul "te rog sa muti masina sa pot parca! Sunt din presa de la ziarul x si ma grabesc sa fac un interviu". Am ramas blocat. "ce te uiti asa...hai da masina mai incolo ca trebuie sa imi fac reportajul". A venit un agent de Politia Primariei care nu auzise ce zicea dar si-a dat seama ca avem o disputa pe locul de parcare. Eu nu apucasem sa scot un cuvant. "Dsoara, va rugam sa mutati masina, domnul a venit primul" "auzi...tu ce te bagi?! eu sunt de la presa, de la ziarul X si ma grabesc." Ala s-a inmuiat cand a auzit de presa...si vroia sa imi zica sa imi mut masina. Am luat initiativa : "Fa nasoalo! Cine pula mea te crezi daca esti un sarac de reporter sa faci uz de asta sa obtii un loc de parcare?! Bai zdreanta...mi-ar fi rusine sa fac ce faci tu! Daca lucrezi la ziar crezi ca ti se cuvine ceva?! In afara de salariu si de ceva muie din cand in cand nimic!" Acum se blocase ea. Nu i-am dat ragaz sa se dezmeticeasca "du-te fa in pula mea si muta-ti masina unde vrei dar aici parchez eu!". Promp a venit raspunsul "o sa aflu cine esti...si mai vedem noi atunci" "ma doare in pula!"
Abia astept sa afle cine sunt si ce relatii am cu patronul ei, cu redactorul sef si directorii ei...:))
Dar asta e o exceptie. Vreau sa cred. In general sunt foarte putini astfel de oameni in presa sau cel putin eu am intalnit foarte putini astfeli...

Niciun comentariu: