joi, 27 august 2009

A crescut rata sinuciderilor


Din cauza datoriilor si a creditelor ce nu mai pot fi achitate la timp.
Am citit zilele trecute cum un cetatean de prin zona moldovei, s-a sinucis ca nu mai putea sa plateasca o rata de 80 euro/luna. Nu s-a dus la banca sa explice situatia, sa incerce sa renegocieze, sa ceara ajutor...nimik. Mi-am adus aminte de cazuri similare si de sinucideri din cauza creditelor. De ce?
Pai cum sa nu te sinucizi frate cand te suna si de 2 ori pe zi? Cand pun o presiune fantastica la telefon?! Cand insista la ore de te miri.
Pe mine unul chiar nu ma impresioneaza si deja le dau cu mare flit din start. Pentru intarziere de 1-2-3 zile, te suna de te inebunesc, te pun sa promiti, sa juri, sa pui mana pe icoana ca platesti maine sau poimaine sau mai stiu eu cand...
Ma suna pentru coada de datorie, la rata de aprox 400lei/luna, coada de 7 lei!! Atata l-am tinut la telefon ca in final sa-i dau cu flit incat cu siguranta telefonul dat a costat mai mult de 7 lei.
Mi-au trimis unii o super tare amenintare pentru un abonament de dialog din 2003! Am ras de m-am spart! I-am sunat si i-am bagat in origini pentru ca s-a prescris enorma datorie (cativa euro)
Unora le-am zis ca le platesc daca vin ei la mine la birou sa le dau banii ca eu efectiv nu am timp...15 euro. Au zis ca vin!
M-a sunat unul sambata la ora 14:30. Dormeam. L-am bagat si l-am scos de s-a mai nascut de 5 ori...
Pe mine unul chiar nu ma impresioneaza dar ma gandesc cu groaza cum ar reactiona bunicul meu care si-a luat imprumut pentru medicamente, sa-l sune unul de 2 ori pe zi pentru 30-40 lei rata. Sau altii...
Nu as putea sa lucrez niciodata intr-un astfel de call center si cred ca m-as simti vinovat cand as auzi astfel de stiri.
Nasol.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sa moara viata mea !