duminică, 22 februarie 2009

Freak

Am mai spus si o sa o mai spun: lumea mea, universul meu, Romania mea, toate sunt misto.Prietenii, apropiatii, sefii.Totul e superb.
De curand mi-am dat seama ca sunt mai multe "universuri" misto si paralele; unde daca pleci din al tau si ajungi in altul esti chiar un ciudat.
Chefurile in universul meu presupun mancare cat cuprinde, bautura pana uitam (uit) unde am pus masina, discutii de masini, femei, bani, vacante, povesti de la cheful trecut si inevitabil bancuri porcoase si animtiri din copilarie. Ne distram de minune, ne doare burta de ras.
Dar...am fost la un chef de "calculatoristi"...departati.Nu stiu cum de m-au invitat.Cred ca le trebuia ciudatul din cadrul chefului pentru a fi subiect de facut misto. Nu stiu exact ce fac ei dar fac cu calculatorul...programe presupun.Au salarii pornind de la 1000 euro/luna pana la 3-4000.Angajatii "simpli".Sefii nu stiu ca nu i-am intrebat.Din angajatii simpli cunosc.Ma gandeam eu innaite sa ma duc:bautura buna si multa, mancare, fitze. Cum am intrat, o mare deceptie; nu ca as fi eu fitzos dar inntr-un local fain, cola la 2l, si bere Scholl(nu mai stiu exact cu se scrie)--care nu e buna de nimic si e ieftina.Frate astia fac economie.Dar sa trecem...un meniu de 3.5lei de ma gandeam numai la o shaorma sau la ceva mac. Nasol.Si putin -- am descoperit ceva salata de beouf care s-a terminat rapid. Trecem.Cinstesc ospatarul "pe sub masa" si il rog sa imi toarne bere toata noasptea, sa nu cumva sa mi se goleasca paharul.S-a executat exemplar.
Incep sa fiu atent la ce vorbesc si imi doresc sa intru in discutie...aud de ram-i intr-o maniera ciudata mie.Stiu ce sunt si atat.E o dilema toatala care sunt mai buni...de la fel pana la producator pana la...ma depaseste.Incerc o faza "aaa...pai e ca la masini...in functie de ce iti doresti...bmw iti ofera ceva, mercedes altceva...".Privirile primite ma fac sa imi vad de berea mea stingher.Mai aud cu amanunte ca despre o fecioara virgina despre placi de baza.In alta parte ceva cu video si lan.Nici macar o discutie de masini, femei, amintiri din copilarie, nimic cunoscut.Cineva incearca sa ma introduca in atmosfera dar sunt deja la pamant si nici eu nu imi dau silinta.Aud chiar la masa cu mine "sa va zic un banc".Ma bucur, ma inviorez, abia astept sa le spun si eu unele bancuri.Normal pentru ei, anormal pentru mine, un banc cu calculatoare.Pe care nu il inteleg.Ei rad.Eu deja sunt matol. Zic bancul cu ariciul (stiti voi)...nimeni nu rade, una se uita dezgustata la mine.Bancul cu ariciul a esuat pentru prima oara...nu ma las.Cu romanii si avionul, bilele de fier.Nimic.Sunt plictisiti de bancurile mele.Tac si iau la bere.
Nu danseaza nimeni, cineva e beat mort si doarme cu capul pe masa.Cei din jurul lui parca vorbesc mai incet sa nu il trezeasca...Nu ii face nimeni nici o gluma?! Ce dracu se intampla?! Nu ii face nimeni poze in diferite ipostaze!Nici o gluma?1 Haideti mai...las ca iau eu atitudine.Glume de santier dar care au ramas doar la stadiul de propunere.Nu a vrut nimeni.
Imi bag picioarele.Ma duc acasa! Si m-am dus.
Intamplator ma vad a doua zi cu unul din participanti care ma inspaimanta :"mai Gabi, ce ne-am distrat aseara!!!" Mda.S-au distrat, au fost bucurosi, in felul lor.Si numai al lor.
Diferenta din cele 2 Universuri nu e mare; amandoua sunt lipsite de grija zilei de maine, de romania trista etc. Dar sunt atat de diferite.
Aaaa si una tare: eu nu vreau sa vorbesc cu seful meu pe xxxx (am inteles ca e ceva mess intern si securizat).Vreau sa il vad, sa stam impreuna la masa, sa fumam, sa ne bem cafeaua. Ce greu mi-ar fi sa nu imi vad seful cu zilele...
Am auzit ca chefurile "din ale modei" sunt la fel de penale, plicticoase si fara substanta, fitzoase si...vanez deja un chef de genul.Cred ca imi dezvolt un fetish de a merge la chefuri din alte universuri.
M-a luat somnul...poate asta seara reusesc sa adorm....daca nu, mi-am luat o carte "marketingul turistic".Azi o termin.

Niciun comentariu: